Početna > Informacije o Ambasadi > Vijesti Ambasade
Ambasador Ji Ping u posjeti kod predsjednika Fondacije društva zajedničkih vrijednosti BiH Zlatka Lagumdžije
2019/11/01

       31.oktobra, ambasador Ji Ping je boravio u posjeti kod predsjednika Fondacije društva zajedničkih vrijednosti i bivšeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zlatka Lagumdžije.

       Ambasador Ji je zahvalio Lagumdžiji i Fondaciji društva zajedničkih vrijednosti BiH na uloženim naporima u promovisanje saradnje između Kine i BiH, te izrazio očekivanje da će Fondacija ojačati razmjenu sa kineskim nevladinim organizacijama i think tankovima, igrati ulogu platforme i svojim uticajem unaprijediti saradnju između Kine i BiH, kao i zemalja u regionu, u okviru Inicijative “Pojas i put”. Ambasador Ji je poklonio Lagumdžiji knjigu Xi Jinping o Inicijativi “Pojas i put”.

       Lagumdžija je potvrdio da se Fondacija društva zajedničkih vrijednosti BiH slaže sa konceptom “zajednice zajedničke budućnosti čovječanstva” koji je inicirao kineski predsjednik Xi Jinping, te smatra da narodi BiH i Kine imaju slične vrijednosti. Visoko je ocijenio principe “zajedničkih konsultacija, zajedničkog doprinosa i zajedničke pobjede” Inicijative “Pojas i put” i saradnje 17+1, te konstatovao da će nastaviti pratiti kineski razvoj i doprinositi razmjeni iskustava za razvoj i praktičnu saradnju između dvije zemlje.

Suggest to a friend:   
Print

Ambasada Narodne Republike Kine Sva prava zadržana

http://ba.china-embassy.org/ba/