Početna > Konzularne usluge
OBAVJEŠTENJE O UVOĐENJU SISTEMA ZA ONLAJN POPUNJAVANJE FORMULARA I ZAKAZIVANJE TERMINA ZA VIZNE APLIKACIJE
2019-04-11 00:47

       Kako bi pružili što bolju uslugu podnosiocima zahtjeva za vizu, Ambasada Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini će od 10. aprila 2019. godine početi sa sistemom popunjavanja formulara i zakazivanja termina za vizne aplikacije elektronskim putem.

       1. Onlajn popunjavanje formulara

       Svi podnosioci zahtjeva za kinesku vizu (osim viza za SAR Hong Kong i SAR Makao) su obavezni da popune aplik acioni formular elektronskim putem na portalu „Sistema za onlajn popunjavanje aplikacionih formulara za kinesku vizu“(https://cova.cs.mfa.gov.cn), i nakon popunjavanja formulara i provjere ispravnosti podataka, odštampaju potvrdu i aplikacioni formular i potpišu.

       2. Onlajn rezervacija termina za podnošenje zahtjeva

       Nosioci običnih pasoša su obavezni da rezervišu termin za podnošenje zahtjeva elektronskim putem na portalu „Sistema za onlajn rezervaciju termina za podnošenje zahtjeva za kinesku vizu“ (https://avas.cs.mfa.gov.cn), i da u rezervisanom terminu dođu u Konzularno odjeljenje Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini i podnesu zahtjev za vizu. Nosioci diplomatskih i službenih pasoša ne moraju onlajn da rezervišu termin za podnošenje zahtjeva, oni mogu direktno podnjeti zahtjev za vizu u Konzularnom odjeljenju Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini u vrijeme predviđeno za rad sa strankama.

       3. Period prelaska na novi sistem će trajati od 10. aprila do 9. maj 2019. godine.

       Tokom prelaznog perioda podnosioci zahtjeva za vizu još uvijek mogu da podnose ručno popunjenu i staru verziju aplikacionog formulara i da apliciraju bez onlajn rezervacije termina. Međutim, prilikom onlajn popunjavanja novog formulara svakako je potrebno napraviti i onlajn rezervaciju termina za predaju dokumentacije. Od 10. maja 2019. stare verzije i ručno popunjeni formulari koji su trenutno u upotrebi, kao i nerezervisani termini za predaju dokumentacije neće biti prihvaćeni.

       Od 10. maja 2019. principijelno nećemo više pružati uslugu hitne obrade dokumentacije.

 

Konzularno Odjeljenje                                 

Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini       

10. april 2019                                     

Suggest to a friend:   
Print

Ambasada Narodne Republike Kine Sva prava zadržana

http://ba.china-embassy.gov.cn/